Första veckan av mitt andra Nolle-P

Första veckan på mitt andra Nolle-P har passerat. För ungefär 6 timmar sedan kom jag hem, dyngsur, efter att ha cyklat två mil i spöregn. Igår for vi nämligen iväg på övernattning med sovsäck och liggunderlag på pakethållaren. Jag inledde vistelsen i scoutstugan i Gammalkil med ett getingstick, sedan åt vi vegansk korv (förvånadsvärt gott), besökte badplatsen, spelade kort, åt naturgodis och sov med golvet som madrass. 
 
Tidigare i veckan har vi även blivit indelade i elevhem, blivit ägare till en varsin trollstav samt fått en varsin snorgrön nolletröja att bära i två veckor. Vi har tävlat och lekt en himla massa, trängts alldeles för många i en alldeles för liten lägenhet där vi åt pizza på golvet, drack alkohol och minglade runt. Vi har gått på oktoberfest, stadsvandring och fulsittning där det bjöds på pulvermos och falafel. Sedan har vi givetvis introducerats till psykologprogrammet, PBL och haft möte med våra basgruppshandledare som vi kommer att hänga en hel del med den första terminen. 
 
Ikväll tog jag ledigt från allt vad aktiviteter innebär och försöker förbereda mig inför kommande vecka där plugget drar igång på riktigt och ännu mer aktiviteter står på schemat. Det blir kul!
 
Ta hand om er. ♥
 
 

Min kärlek till Rituals

Jag vet inte riktigt om min kärlek för Rituals har nått fram här i bloggen. Därför tar vi det nu, en gång för alla.
 
Först och främst ser Rituals produkter väldigt fina och lyxiga ut i badrummet vilket jag alltid tycker känns trevligt. För det andra så doftar alla produkter helt fantastiskt, sådär milt och härligt som om man vore på spa. För det tredje har Rituals rimliga priser, de är snäppet dyrare än ex. The Body Shop men det är helt klart överkomligt, framför allt med tanke på vad man får för pengarna. Sist men inte minst måste jag säga att produkterna, av de jag har testat, är väldigt bra. 
 
Deras kroppslotion är min absoluta favorit i sortimentet. De har den perfekta formulan som inte är fullt lika fet som en bodybutter men något tjockare än en lotion. 
 
 
Tidigare i bloggen har jag skrivit om Rituals handskrubb och handkräm vilka fortfarande är favoriter hos mig. Jag har även testat en kroppsskrubb som jag tycker fantastiskt mycket om. Rituals har mycket salt- och sockerskrubbar i sitt sortiment vilket jag generellt inte är ett fan av. Men jag har hittat en risskrubb som jag tycker väldigt mycket om, den är helt lagom rivig i formulan. 
 
 
Mitt senaste tillskott är handtvål och handlotion att ha på handfatet vilket kanske inte är något en normal student brukar välja att lägga sina pengar på. Men nörd som jag är så blir jag löjligt glad av att ha matchande tvål och lotion på en silverbricka på handfatet. 
 
 
Jag har på senare tid även upptäckt doftstickor. Doftstickor har jag aldrig ens ägnat en blick tidigare då jag har trott att det inte har varit något för mig. Jag började dock fundera på hur jag kunde få badrummet att dofta gott utan doftljus eller någon tråkig wc-spray. Då upptäckte jag Rituals doftstickor som har en väldigt härlig, subtil doft och som passar utmärkt att exempelvis ha i badrummet. 
 
 

Psykologstudent

Onsdagen den 3e augusti loggade jag in på antagning.se och fick mig en grön chock. ANTAGEN.
 
Det är nämligen så att jag, mot alla odds, har blivit antagen till Psykologprogrammet i Linköping och jag hoppar höga glädjeskutt av det. Detta innebär alltså att jag blir kvar i Linköping (i fem år till), i min fantastiska korridor men jag säger hejdå till PA-programmet för att utbilda mig till psykolog istället. Det känns pirrigt, det känns rätt och det känns så himla kul. 
 
Det här innebär även att jag kommer få lov att börja om från början. Det blir ännu ett Nolle-P som Nollan (denna gång med Harry Potter tema), det blir ännu en ny klass att trevande försöka lära känna, det blir ännu ett nytt sätt att plugga och det blir ännu en fruktansvärd kurs i vetenskapliga metoder att behöva genomlida. Men det ska nog gå bra. 
 
Den 22 augusti kommer jag ännu en gång sitta i sal I101 och vara orolig över i vilket tonläge jag ska svara "ja" i när de ropar upp mitt namn. Men det känns fint, jag och 43 stycken andra nervösa själar. 
 
Imorgon bär det av mot Linköping efter en sommar i Dalarna. Det känns kul men vemodigt, som ni redan vet tycker jag att det är rätt jobbigt att "hoppa mellan två världar". Men det kommer snart kännas bra igen.
 
Nu tycker jag att vi kör igång det här lilla äventyret!