Mina första veckor på universitetet

Hörrni!
 
Jag har nu gått 7 veckor på universitet och jag har ännu inte berättat för er hur det är.
 
Jag läser som tidigare nämnt Personal- och Arbetsvetenskap (PA) på Linköpings Universitet (LiU).
 
Onsdagen den 12e augusti, kl 10.00 hade vi upprop i sal I101. Där efter följde 2,5 veckas nollning (Nolle-P). Vi blev indelade i nollegrupper och blev tilldelad en huvudfadder samt ett x antal andra faddrar, dvs andraårsstudenter som lägger 2,5 vecka av sitt sommarlov på att ta hand om oss (nollan) och introducera oss för studentlivet. 
 
Under vårt Nolle-P hann vi med djävulskt mycket. Det var föreläsningar, dagsaktiviteter och kvällsaktiviteter där en dag på 24h upplevdes som 48. Första dagen bestod av upprop, lunch, campusvandring följt av tacokväll hos vår huvudfadder där vi bland annat tillverkade våra kära nolleskyltar som skulle bäras varenda minut under hela Nolle-P. 
 
Där efter rullade schemat för Nolle-P på i full fart. Vi var iväg på läger i två dagar där vi tävlade, skrev gyckel och hade vår första fulsittning. Vi har introducerats för samtliga studenthak om kvällarna. Vi har haft bio-mys tillsammans, haft flertalet tävlingar oss nollegrupper emellan, haft midsommarsittning, gått på oktoberfest i augusti och avslutat det hela storslaget med finsittning där överraskning efter överraskning väntade (denna kväll hamnar för övrigt på min top 5-lista över bästa utekvällarna i mitt liv). 
 
När 2,5 veckas Nolle-P var över hade både underkläderna och matlådorna tagit slut och det var plötsligt dags att ta tag i livet igen. Under Nolle-P lever man i en bubbla där faddrarna bara säger åt en vart och när man ska befinna sig på en plats, man lär känna en massa nya människor, känner sig som ett barn på nytt som behöver smsa nykterfaddrarna när man kommer hem om kvällarna, etc. Det blir tomt när den perioden är över, man ljuger om man säger annat. 
 
På PA-programmet så arbetar vi väldigt, väldigt mycket i grupp. Därför blir vi, i början på varje termin, tilldelade en arbetsgrupp. Jag tillhör grupp 3 denna termin, vi är 7 personer som ska göra samtliga grupparbeten tillsammans under höstterminen. Vi började i alla fall att läsa en kurs som handlade om vad personalvetare som yrke innebär, detta är en kurs som dom har delat upp så vi läser andra delen på kursen det sista vi gör på vårterminen nästa år. Vi gjorde 2 grupparbeten under kursen och avslutade den med en individuell dugga (kan liknas vid en sittande tipspromenad med kryssfrågor och kortsvarsfrågor) innan vi började en metodkurs på 7,5hp. Riktigt jävla tråkig kurs där vi har arbetat med 4 olika teman, ett per vecka. Varje fredag har vi haft ett examinerande seminarium på varje, enskilt tema och allting skriver vi en induviduell dugga på nu på fredag. Sedan är denna kurs äntligen över och vi börjar istället med något roligare, psykologi!
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback