Roadtrip till Ullared

I fredags gick jag upp alldeles för tidigt på dygnet efter för få timmars sömn. Vid halv 8 hämtade Emma & Elin upp mig och vi ställde in GPSen med Ullared som slutmål. Örebro blev vårt första stopp. Där fascinerades jag av gatukonsten i form av rosafärgade vägar och gigantiska popcorn. Vi åt lunch på ett trevligt ställe innan vi rullade vidare mot Göteborg. 
 
 
I Göteborg gick vi i ett par affärer, jag köpte bla. en fin tunika från Zara och en kökshandduk på Lagerhaus. Där efter väntade det värsta blodsockerfallet på många år. Med snurriga skallar och tunnelseende letade vi upp en pub inne i Nordstan där vi minst sagt slängde i oss en välbehövlig middag. Där efter styrde vi mot Gällareds B&B som låg 8km utanför Ullared. Framme var vi runt halv nio och vi tog oss en varsin dusch innan ett varsitt välförtjänt glas slank ner framför en film. 
 
 
Strax innan klockan 6 på lördagsmorgonen gick vi upp för en dag på Gekås. Vid 07:30 var vi på varuhuset och vi förvånades över hur lite folk det var på plats, vi behövde inte ens köa in. Vi betade av avdelning för avdelning, tog en fikapaus strax innan 10 och var klara redan vid halv ett. Då tog vi oss ut för att käka thaibuffé till lunch innan vi gick och kollade in butikerna utanför varuhuset. 
 
 
På lördagskvällen gjorde vi oss i ordning och fixade mat hemma i lägenheten i form av potatisgratäng, rostbiff, aioli och lite grönsaker. Vi spelade spel, lyssnade på musik och drack några glas innan en taxi hämtade upp oss vid halv elva. "En kväll i juni" väntade där vi skulle få lyssna till både Arvingarna och Larz Kristerz, dansa bugg, trängas på bajamajor, dricka ytterligare ett par glas samt bli halvt ihjälbitna av knott och mygg. Det var en fantastiskt rolig kväll, faktiskt. Vi tog en taxi hem och gräddade fryspizzor i ugnen innan vi kom i säng vid tre. 
 
 
På söndagsmorgonen blev det frukost vid nio. Bakfyllan var påtaglig och jag hällde i mig vatten medan vi packade och städade undan. Vid elva checkade vi ut och tackade för denna gång. Vi rullade mot Jönköping där vi stannade för lunch på MAX. Där efter stannade vi till i fantastiska Gränna för att kolla in polkagristillverkningen, köpa godis och käka en kula glass i solen. Sedan väntade en lång väg hem till Borlänge och Falun, lycklig som få. Tack för den finaste helgen på riktigt, riktigt länge. ♥
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback