Top 5 - Läppsmörj

Det är få saker som jag är så fruktansvärt svag för i sminkväg som läpprodukter. Läppbalsam, läppglans, läppstift och alla dessa olika former av läpprodukter. Jag tänkte därför visa er mina top 5 favoriter! 
 
 
Läppbalsam från HURRAW!
De absolut bästa läppbalsamen jag har testat i mitt liv är dom från märket HURRAW!. Jag har aldrig tidigare använt något läppbalsam som är så mjukgörande. De doftar gott, det finns både varianter som ger färg men även dom som enbart återfuktar. De är naturliga, ekologiska och veganska och det märks verkligen skillnad på ett sådant läppbalsam jämfört med ett Babylips, Carmex eller liknande som är proppade med uttorkande, onaturliga ämnen.
 
Det enda minuset med dessa produkter är att de är ganska odryga samt att de är relativt svåra att få tag på i Sverige. De finns på eleven.se och apotea exempelvis men här är de rätt dyra så jag beställer mina från iHerb där de kostar hälften så mycket!
 
 
Läppskrubb från Lush
En sådan här läppskrubb kan man lätt fixa ihop hemma i köket om man så vill. Detta är en salt- och sockerskrubb i doften och smaken Popcorn. Jag använder alltid denna om mina läppar börjar bli torra och fnasiga (framför allt under vinterhalvåret), då tar jag lite av detta på fingret som jag med lätta rörelser skrubbar mina läppar med. Man kan slicka i sig skrubben efteråt men jag föredrar att skölja av den. Den doftar och smakar sött och gott och den finns i flera olika dofter och smaker!
 
Minuset med denna är att den tids nog torkar ut. Min var tyvärr redan rätt torr när jag köpte den, den ska egentligen vara mycket blötare än vad min är. Dessutom kan läpparna bli rätt irriterade efteråt så det är viktigt att lägga ett läppbalsam direkt efteråt.
 
 
Läppglans från Tikei i färgen Hollywood
Detta är mitt absoluta favoritläppglans, det är verkligen helt perfekt i färgen. Det är ljusrosa, skimrigt och lagomt pigmenterat så det både kan användas för sig eller över ett läppstift. Om den används för sig så ger den en naturlig, fin färg till läpparna med lite skimmer och glans som bara ser fräscht ut. Jag älskar det.
 
Minuset? Liiite klistrigt men de positiva egenskaperna väger över. Dessutom gör klistrigheten att läppglanset sitter längre! 
 
 
Läppglans från Tanya Burr i färgen Afternoon Tea
Även detta är helt fantastiskt. Det skiljer sig dock väldigt mycket från läppglanset från Tikei. Detta är nämligen väldigt pigmenterat och ger läpparna väldigt mycket färg men som fint smälter in i läpparna och ser naturligt ut. Det är fritt från både skimmer och glitter och är därför mer matt i färgen. Det är väldigt mjukt och skönt på läpparna.
 
Det enda minuset med detta är att det inte går att få tag på i någon svensk webshop utan det kan bara beställas från Feelunique.
 
 
Lip Butter från Revlon i färgen Berry Smoothie
Anledningen till varför jag inte är ett så himla stort fan av läppstift är för att jag tycker att färgen kan bli för intensiv och inte så naturlig som jag gillar det. Dessutom kan jag tycka att läppstift är lite för torra då jag föredrar lite kladdigare läpprodukter som håller sig mjuka på läpparna. Av den anledningen har jag verkligen förälskat mig i detta Lip Butter från Revlon. Färgen är skir men ändå pigmenterad, det är så himla mjukt på läpparna, färgen håller länge och förpackningen är bara den så himla fin. Jag skulle lätt kunna tänka mig detta i flera nyanser.
 
Nackdelen? Lite svårt att få tag i, de finns på CrayCray.se men jag köpte mitt från beautyjoint.com (tips!!). Det kan även ha en tendens att lägga sig lite extra i de torra partierna på läpparna vilket inte alltid ser så bra ut. Men skrubba läpparna och återfukta ofta (alltid) så är det no problems.
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback