Top 5 - Ögonskuggsborstar

 
EcoTools Eyeshadow Brush
Min absoluta favoritborste till att packa på skugga på hela locket. Använder denna varenda gång jag sminkar ögonen. Jämfört med andra packa-på-borstar så är denna fluffigare och blir mycket enklare att arbeta med. Produkten hamnar i borsten och inte utanpå stråna som det ofast blir när man använder dom platta, kompakta borstarna. Denna kan man både packa på skugga med men även sudda ut skuggan lite lätt, resultatet blir superfint!
 
Jag köpte min på Ullared för ca 35kr.
 
 
E.l.f. Blending Eye Brush
Precis som ovanstående borste så använder jag även denna varenda gång jag sminkar ögonen. Denna använder jag till att applicera skugga i globlinjen. Den passar utmärkt till det då den är rund och relativt fluffig, resultatet blir inte för skarpt. Skulle inte kalla detta för en blendingborste då jag tycker att sådana borstar ska vara större och fluffigare. 
 
Kostar en tjuga på deras hemsida. 
 
(infogade en liten jämförelsebild mellan denna och nedanstående borste då jag tyckte att de på sina enskilda bilder såg rätt snarlika ut, vilket dom inte är)
 
 
KICKS Eye Shadow Smokey Brush
Denna borste är perfekt till att lägga skugga under ögat eller på precisa områden i ögats yttre eller inre vrå. Denna borste är rätt kompakt och toppig, det gör att man kommer åt mindre ställen och får precisa resultat. Den är inte för liten så att den blir jobbig att använda utan den är perfekt i sin storlek. 
 
Kostar 99kr hos KICKS.
 
 
Real Techiques Base Shadow Brush
Jag totaldissade denna borste till en början då jag inte riktigt förstod vad jag skulle använda den till. Den är för fluffig för att packa på skugga och den är samtidigt rätt platt till formen så det kändes inte som en given blendingborste. Nu är jag istället frälst. Stråna på borsten är rätt spretiga, dvs den är inte speciellt kompakt. Den ger ett helt fantastiskt fint resultat då den sprider skuggorna på ett jämnt och fint sätt. Jag använder alltså denna när jag vill applicera en mörkare skugga i globlinjen och inte vill ha ett lika precist resultat som när jag använder min borste från e.l.f. 
 
Kan bara köpas i set med andra ögonborstar (5 totalt), jag köpte mitt set från iHerb för ca 200kr.
 
 
Make Up Stores Synthetic Brow Brush (nummer 210)
Jag använder denna till att fransmarkera. Varje gång jag lägger ögonskugga så fransmarkerar jag alltid min övre fransrad genom att med hjälp av denna borste gnugga in en svart, matt ögonskugga mellan fransarna. Jag tycker att denna borste fungerar perfekt för det ändamålet då den är snedskuren och liten.
 
Kostar 115kr hos Make Up Store. 
 
 
 
Kommentarer
Postat av: Sanna Preifelt

Åh vad mkt fina penslar. Jag vill verkligen införskaffa mig nya :) Är lite sugen på de från Real Technique :)

Svar: Ja de är riktigt bra, prisvärda! :)
Emma Emanuelsson

2014-10-29 @ 14:19:39
URL: http://sannasrum.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback