Real Techniques Miracle Complexion Sponge

 
Efter att ha hört och läst så himla mycket fantastiska lovord om denna lilla svamp så kunde jag inte låta bli att klicka hem den från iHerb. Jag har testat den ett tag nu och jag känner att jag kan göra ett eget utlåtande. Detta är alltså en sminksvamp som sväller när man håller den under vatten. Tanken är att man ska krama ur allt överflödigt vatten och sedan blanda in alla flytande sminkprodukter (concealer, foundations etc) i huden med denna svamp. Den ska ge ett täckande, fint resultat som, enligt de flesta, ska vara bättre än med borste.
 
Jag personligen är inte riktigt frälst. Jag tycker det är enklare och bättre att jobba med borste eller med fingrarna. Till och börja med känns det alltid jobbigt att hålla på med vatten. Nog för att jag alltid sminkar mig över ett handfat, men det känns omständigt ändå. När jag applicerar foundation med denna så måste man göra små, duttande rörelser över hela ansiktet vilket i sin tur tar väldigt lång tid. Det är så mycket enklare att med en bra foundationborste, arbeta in foundationen med stora, cirklande rörelser i hela ansiktet. Vad gäller att applicera concealer runt ögon och näsa så tycker jag att svampen är för stor och klumpig för sådana precisa områden.
 
Det som är bra med svampen är att den inte ger ett "randigt" resultat som borstar kan ge. Istället blir resultatet naturligt och fint. Det som denna produkt där emot faller på, enligt min åsikt, är att den suger upp väldigt mycket produkt och ger inte ett tillräckligt täckande resultat. När jag har duttat ut concealer runt ögonen exempelvis och ska blanda in produkten med svampen så tycker jag att hälften av produkten försvunnit efteråt och det blir inte alls lika täckande som om jag hade gjort det med fingrarna. Dessutom tar det ungefär ett dygn för svampen att torka vilket gör att det inte är något man släpar med sig när man är på resande, alltså väldigt opraktiskt.
 
Jag kommer använda denna efter att jag har lagt min foundation med borste just för att jämna ut lite extra. Jag kommer inte använda den till concealer då det är något som jag vill ha väldigt hög täckning på. Det känns alltid lite tråkigt att bli besviken när man har höga förväntningar men jag kan bara konstatera att jag föredrar borstar och att använda händerna alla dagar i veckan. 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback