Angels on Bare Skin

 
När jag var i Stockholm för ett par veckor sedan köpte jag lite spännande hudvårdsprodukter från Lush. Ansiktsrengöringen Angels on Bare Skin samt serumet Full of Grace fick följa med mig hem. 
 
Angels on Bare Skin är en rengöring i fast form som ser ut lite som fiskmat i burken. Tanken är att man ska bryta av en bit och blanda den med vatten i handflatan innan man tvättar ansiktet med den. Rengöringen omvandlas till en vit, mjölkliknande sörja när man blandar den med vatten. Kvar finns några små bitar som inte löses upp och som nästan blir lite exfolierande på huden. Denna rengöring ska bland annat minska rodnad och jämna ut hudtonen vilket var anledningen till varför jag köpte den. Jag råkar ha väldigt rödflammig hy.
 
Full of Grace är ett serum även det i fast form. Det doftar gott av citrus och det smälter, förvånadsvärt snabbt, vid kroppskontakt. Antingen kan man låta serumet smälta i händerna och sedan smörja in ansiktet eller så kan man låta serumet smälta direkt på huden. Jag personligen brukar föredra det sistnämnda. Då håller jag serumet mot kinden och väntar en liten stund tills det värms upp innan jag drar det över vissa partier i ansiktet. Där efter går jag in med fingrarna och smörjer in serumet i hela ansiktet. 
 
 
Vad tycker jag då om produkterna hittills? Ja, rengöringen är, kanske ganska väntat, rätt omständig att använda. I och med att rengöringen blir lika rinnig som vatten så är den svår att arbeta med. Det känns som att den mest rinner mellan fingrarna och det finns liksom inget att ta i när man försöker fördela den på ansiktet. Det är ingen produkt man använder när man vill ta bort smink eller när man har bråttom eller är trött. Doften tycker jag är kväljande när man doftar på den i burken, som tur är blir den något bättre och mildare när den används. Den känns väldigt skonsam mot huden och den torkar inte ut så att huden känns stram, istället känns huden väldigt mjuk och len efter användning. Om den jämnar ut min hudton, det vet jag inte, men kanske måste jag använda produkten oftare och mer regelbundet för bättre resultat.
 
Serumet tycker jag kommer i en rolig form. Den är inte lika omständig som rengöringen att använda utan det känns fortfarande relativt enkelt. Nackdelen med denna är att den blir rätt fet på huden, alltså är det inget jag använder under dagtid utan bara under natten tillsammans med min nattkräm. Det som är häftigt med denna är att man ibland kan känna i huden hur serumet arbetar, det blir en lite pirrande känsla i huden. På morgnarna dagen efter så upplever jag min hy som lugn och återfuktad.
 
Jag tror inte att jag kommer köpa dessa produkter igen. Serumet gillar jag visserligen väldigt mycket men jag önskar ett lättare serum som jag även kan använda dagtid under sminket. Rengöringen är visserligen bra men för omständig att använda.
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback