Kyckling med pesto & mozarella

Blogglust och bloggtorka i kombination är inte att rekommendera. Men när jag ställde mig i köket för att laga kvällens middag kom jag på att jag kan ta tillfället i akt att visa er hur man tillagar en av mina top 3 favoritmaträtter. Låt mig presentera den barnsligt enkla maträtten gjord på kyckling, pesto och mozarella!
 
 
Kycklingfilé, creme fraiche, pesto, mozarella, salt & peppar samt smör att steka i är det enda som behövs. 
 
 
Strimla kycklingen i valfri storlek och stek snabbt för att få en yta. Salta och peppra. 
 
 
Skiva en bit mozarella, ju fler kycklingfiléer man gör maträtten på, desto mer mozarella behövs.
 
 
Blanda creme fraiche, pesto, salt & peppar i en skål. Smaka av tills du är nöjd med smaken. Även här, ju fler kycklingfiléer man gör maträtten på, desto mer creme fraiche och pesto behövs. 
 
 
Lägg kycklingen i en ungsfast form, häll över creme fraice och pesto blandningen och fördela mozarellaskivorna ovanpå.
 
 
Tillaga i ugnen i 225 grader i ungefär 20 minuter. 
 
 
Servera gärna med tagliatelle och en sallad. Varsågod och njut!
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback