Glossybox - Juli

 
Månadens Glossybox var så kass att jag inte ens hade lust att visa er den. Jag hade sett fram emot boxen då den skulle vara USA-inspirerad, specialdesignad och vara värd över 500 kronor. Visst, boxen är riktigt snygg men innehållet är nästan helt och hållet skit. Två nagellack var av ett topplack, ett läppstift i en färg jag aldrig skulle bära (visserligen snygg, men inte på mig, dessutom doftar det gott av vanilj), en ögonskuggspenna i en beigeglittrig färg som är jätte svår att lägga jämn samt en ögonskuggsborste. 
 
Ögonskuggsborsten har en riktigt snygg design och kommer absolut bli använd, resterande saker är inget jag känner mig speciellt sugen på att använda. Är det någon av er som läser som vill ha något av grejerna så hojta till. 
 
Nej, besviken är det rätta ordet och förväntningarna är skyhöga på nästa månads box. En produkt från The Body Shop utlovas och det är 3-års jubileum, må det bli lyckat. 
 

Favoritbas för sommaren

 
En nyfunnen favoritkombination denna sommar som funkar utmärkt för mig. En primer från Loreal Paris som jämnar ut skavanker i huden, en färgad dagkräm från Garnier som jämnar ut min hudton, foundationpuder från Make Up Store för lite mer täckning samt avslutningsvis en face mist även den från Make Up Store för att sätta allt. 
 

Så får jag känna att jag lever

 
Det här är vad jag sjunger mig hes till i bilen påväg till Leksand om morgnarna, musik som spelas genom en gammal bilstereo som hackar då jag kör i gupp. Charmigt.
 
 

Studentdagen

Jag har ju bara berättat för er om studentveckan men ännu inte nämnt något om självaste studentdagen, den viktigaste av dom alla.
 
Fredagen den trettonde juni klev jag upp några timmar för tidigt. Klockan sju väntade nämligen champagnefrukost hemma hos Sara som hade ordnat det så himla fint för oss. Vi skålade i, faktiskt, alkoholfri cider, käkade massa god frukt, kex & ost. Där efter begav vi oss mot studentfotografering i Kristineparken där det blåste halv storm och temperaturen var likt en kylig eftermiddag i oktober. Vid tiotiden samlades vi i skolan där jag tillsammans med ett par flickor hetsdrack en cider på skoltoan innan vi käkade smörgåstårta och prinsesstårta tillsammans med skolans alla treor. Det hölls tal och stipendium delades ut. Dagens första tår föll i denna stund pga ett otroligt stolt hjärta. 
 
 
 
Efter detta samlades klassen i ett eget klassrum och vi började tagga till inför utspringet. Vi dansade, övade klassramsa och lät så mycket som möjligt. När klockan började närma sig halv ett samlades alla klasser utomhus där varje klass försökte överrösta varandra med sina klassramsor. Klockan slog halv ett och första klassen sprang iväg, den andra tätt efter och sist och faktiskt minst, sprang vi, hand i hand.
 
 
 
Väl nere på torget sprang jag förvirrad runt för att leta reda på min familj. När jag väl hittat fram rann tårarna och jag slängde mig i min mors armar. Jag fick gosedjur, blommor och champagneglas runt halsen och ett plakat föreställande en lockig, liten Emma med glass och chokladsås runt munnen. 
 
 
 
När vi alla kramats klart var det dags att samla klassen för att hoppa på vårt fina, lilla flak. Man ljuger om man säger annat än att det är just detta man längtat efter och även det som var absolut roligast. Vi hällde i oss cider, dansade och sjöng oss hesa. Vi klev av våra flak som kommit in till stan lite för sent så vi fick lov att springa ikapp studenttåget och vi gick genom stan med våra plakat, drack cider och väsnades med visselpipor. 
 
 
Mötte upp Anders och min bror som skjutsade hem mig där familj och släkt väntade. Vi skålade och drack något bubbligt, åt snittar och jag fick så fina presenter av min fantastiska familj. Där efter åt jag så mycket mat att jag nästan trodde att jag skulle spricka. Trött som jag var efter att ha varit igång i över 12 timmar stängde jag in mig på rummet tillsammans med Anders och tog en tupplur. Det var fantastiska minutrar sömn innan efterrätt väntade följt av party.
 
 
Vi samlades, alla jävligt trötta, hemma hos Julia. Där försökte vi komma igång med groggar och chips. Vissa blev fullare än andra och någon gång vid halv ett betalade vi in oss på Etage. Jag fick pussas och dansa med min pöjk, blev bjuden på tequilashots och hade rätt bra minutrar på Etage innan det stängde. Jag och Anders tog då bussen till Borlänge där vi åt pizza innan min käre far kom och skjutsade hem oss i soluppgången. 23,5h efter att jag gått upp fick jag äntligen lägga mig i min fantastiska säng igen. Tack för denna fina dag. ♥
 
 

Det ena värre än det andra

Dansgolvet på Etage. Tillsammans med mina fantastiska vänner står jag och dansar. Plötsligt känner jag ett par händer smyga sig in intill min midja som håller mig hårt. Jag känner hur någon trycker sig mot mig och försöker dansa med i mina steg. Jag försöker, på ett fint sätt, slingra mig ur personens grepp då jag inte är intresserad men ändå vill fortsätta dansa med mina vänner. Greppet släpper inte och jag känner att jag inte längre kan försöka vara en artig flicka. Jag bestämmer mig för att ta sats ur hans grepp för att rusa ut genom ett dansande Etage. 
 
Dansgolvet på Liljan. Jag är själv, jag har gått dit tillsammans med min pojkvän men för tillfället är jag ensam. Jag är påväg ut från dansgolvet då en kille går förbi mig. Han ler stort, har ögonkontakt med mig och liksom släpar sin arm efter sig. När han går förbi låter han sin hand svepa över mina bröst, fortfarande med blicken i mina ögon, tills jag slår bort hans arm och han vandrar vidare, helt oberörd.
 
Publikhavet framför Hoffmaestro i ett midsommarfirande Leksand. Även denna gång är jag ensam, mina vänner har gått iväg för att besöka toaletten och jag har bestämt mig för att tränga in mig bland lite folk för att dansa. Jag står och hoppar, dansar och sjunger med i låtarna när någon plötsligt attackerar mig bakifrån. En person tar ett så hårt grepp om min midja samtdigt som jag känner hur en hand ivrigt börjar ta på hela min kropp. Jag försöker för kung och fosterland trycka bort hans armar som bestämt håller i mig och samtidigt vandrar över alla kroppsdelar som hinns med. En tid som känns som en evighet för mig, varade säkerligen bara ett par få sekunder. Men jag spjärnar emot allt för länge innan jag tar sats och trycker hans armar bakåt och snabbt springer där ifrån genom ett publikhav som "inte har sett någonting".
 
Jag berättar det här för er just för att jag har tröttnat. Jag har tröttnat på att vara rädd, jag har tröttnat på att känna mig smutsig, jag har tröttnat på att aldrig få dansa ifred på ett dansgolv, jag har tröttnat på att folk tror att jag råkar vara något jävla buffébord där man får ta för sig hur man vill. Så fort jag känner hur den där handen smyger sig in vid min midja så fryser hela min kropp till is. I det tillfället vet jag att jag har en person bakom mig som antagligen både är längre och starkare än mig. Jag vet att jag har en person bakom mig som söker fysisk kontakt med mig samtidigt som jag bara är inställd på att fly. Den kombinationen får det att ila i kroppen på en.
 
För jag ska berätta en sak för er, jag vill spy på alla killar som tror sig vara flörtiga och sexiga på dansgolven när de smyger upp bakom en för att lägga sin hand på ens midja och trycka deras skrev mot ens röv. Jag råkar tycka att det är det osmakligaste sättet att ragga på. Fysisk kontakt ska ske vid samtycke, det spelar ingen roll om det bara är en hand på en midja eller ett fylleligg. Jag förstår inte hur människor ens kan ha ett sådant självförtroende att de på riktigt tror att jag vill att de ska ta på min kropp utan att vi har pratat eller ens bytt en blick. 
 
Det är få gånger man känner sig så jävla liten och rädd som när man har ett par starka mansarmar runt sin midja som man inte vill ha där. Kom ihåg det killar, snälla kom ihåg det.
 

Feelunique

Ett efterlängtat paket ramlade ner i brevlådan idag från Feelunique. En krämögonskugga från Maybelline i en helt fantastiskt fin färg, tre olika läpprodukter (min nya grej), ett väldigt pigmenterat, färgat läppbalsam (eller svagt läppstift) från Rimmel London, ett läppglans från Tanya Burr (ger mycket färg) samt ett läppbalsam från First Aid Beauty. Sist men absolut inte minst hade jag även beställt en highlighter från theBalm samt en svart eyeliner från Maybelline.
 
Då jag handlade över en viss summa så fick jag även välja två tester, då valde jag ett test på en BB cream från Vichy samt en ögonkräm från La Roche-Posay. Sådant uppskattas alltid!
 
Feelunique har gratis frakt (på ordrar över 100kr) och på hemsidan kan man göra riktiga fynd. En Maybelline Color Tattoo som jag beställde exempelvis, kostar hos Feelunique 58kr medan de kostar 99kr här i Sverige (dessutom har de fler färger). Detsamma gäller eyelinerna jag beställde, 69kr hos Feelunique jämfört med 99kr här hemma.