Garnier Cleansing Wipes

Jag har äntligen hittat ett par avsminkningsservetter som funkar för min hy! Alla sorter jag har testat hittills har varit alldeles för riviga på min hy så jag får istället ont och huden blir irriterad och röd. Deessa, som är en nyhet från Garnier, är dom som funkar bäst. Jag skulle aldrig använda avsminkningsservetter dagligen utan jag föredrar att skölja bort sminket med rengöring och vatten. Men vissa dagar eller nätter då man är trött, har kommit hem från krogen eller kanske bara vill ta bort sin bas för att lägga om den men behålla ögonsminket, då är dessa väldigt bra att ha redo i badrumsskåpet. 

Jag har köpt mina på H&M, det är det enda stället jag har hittat dom på. Varken ICA Maxi, Åhlens eller KICKS har haft dom när jag har varit på jakt. Det verkade som H&M hade något specialerbudande just nu, de sålde dessa för 30kr istället för 50 sist jag var in och kikade där.

 
 

Tikei mineralsmink

Jag såg en tjej vid namn Therese Lindgren göra en liten recension på Tikei mineralsmink på YouTube. Efter det kunde jag inte låta bli att klicka hem 10st små prover från Tikei. Jag tycker idén är helt fantastisk, alla sminkmärken borde erbjuda den möjligheten. Framför allt när det gäller foundation, jag personligen är lite rädd för foundation just för att jag är så rädd att köpa fel färg och jag tycker det känns så himla ovärt att slänga ut ett par hundralappar för något som visar sig bli helt fel på huden. Med dessa prover kan man köpa flera olika nyanser och testa sig fram, perfekt tycker jag!
 
Tillbaka till ämnet. Jag beställde hem tio prover som sagt, två nyanser av foundation, två sorters concealer, två ögonskuggor, ett solpuder, ett puder, en primer och till sist ett läppglans. Samtliga produkter förutom läppglanset är alltså i form av löspuder.
 
Jag har testat allting en gång nu. Jag har lite problem med torr hy, därför är kanske dessa typer av sminkprodukter egentligen ingenting för mig då puder oftast framhäver torra partier ännu mer. Som tur var hade jag min fuktspray från Make Up Store som gjorde det pudriga resultatet en aning bättre. Tyvärr hade jag beställt en för ljus foundation så jag var vit likt ett spöke innan jag gick loss med bronzern. Bronzern och ögonskuggorna diggade jag starkt, skuggorna var lätta att jobba med och de la sig så himla fint på locket. Läppglanset var även det riktigt, riktigt fint, tyvärr lite klistrigt men inte allt för farligt. 
 
Jag är ännu inte frälst men jag ska testa att dels beställa hem ett test på en mörkare foundation och sedan kombinera foundationen med en kletig primer och flytande concealer. Dessutom är jag i stort behov av en bra borste!
 
Mineralsmink skiljer sig så mycket från det man är van vid annars, riktigt roligt att prova på och jag tror att det är väldigt induviduellt vad man tycker om grejerna just för att man har så olika hy. Jag ska fortsätta att exprimentera med detta så får vi se vad jag landar i för åsikter senare. 
 
 

Glossybox - Augusti

Då var det dags att visa er månadens Glossybox! Det är 3-års jubileum och detta är vad boxen hade att bjuda på denna gång. En ansiktsmask från Anatomicals, ett parfymprov och ett test på en dagkräm. En liten flaska kroppsolja som kan användas till massage, en fullstor mascara, ett solpuder och en liten bodybutter från The Body Shop ur deras Argan-serie som ännu inte är släppt i butik. 
 
Vad jag tycker? Helt okej, inte vad jag väntat mig för ett 3-års jubileum dock. Bodybuttern från TBS doftar väldigt starkt men ändå gott, bronzern verkar varken vara för mörk eller för orange utan den är mer guldig i sin färg (synd bara på den billiga förpackningen som utstrålar Veckorevyn-smink). Mascaran skall testas även fast jag har alldeles för många öppnade mascaror för tillfället. Oljan kändes lite mindre rolig, så även de två små testerna. Parfymen tyckte jag personligen påminde lite om herrparfym. Ansiktsmasken kommer dock till användning skulle jag tro. 
 
 

90210

  
Det är ungefär såhär mitt liv ser ut för tillfället. 90210.
 

Gröt när den är som bäst

Jag är en riktig periodare när det gäller det mesta i mitt liv. Intressen, mat, humör, kläder etc. Frukost är en av grejerna som verkligen går i perioder, då äter jag något specifikt under en längre period innan jag tröttnar och istället börjar äta något annat. Under min gymnasietid varierade jag främst mellan två olika frukostalternativ. Antingen åt jag två stekta ägg och ett glas mjölk till frukost eller så åt jag havregrynsgröt.
 
Min favoritkombination är havregrynsgröt med äppelmos, skivad banan, kanel, hackade mandlar, kokosflakes och självklart tillsammans med mjölk. Jag personligen måste ha antingen äppelmos eller någon sorts sylt till min gröt. Annars gillar jag även att byta ut bananen mot frysta hallon som jag har låtit tina över natten i kylskåpet. Hackade nötter och kokosflakes är riktigt användbart till olika frukostalternativ, vanliga kokosflingor går självklart bra men de ger inte lika mycket smak och oftast flyter de bara runt i möjlken och är svåra att få tag i.
 
 

KAP

Under våren har jag gått och klämt på en väska varenda gång jag har varit inne på Åhlens. En enkel, svart väska i ren perfektion. Märket är av Wera Stockholm och det är i princip det enda väskmärket jag köper väskor ifrån sedan några år tillbaka. Anledningen till det är för att de främst är jävligt snygga, de är gjorda av riktigt skinn och håller huur många år som helst (egna erfarenheter). Dessutom är dom inte allt för dyra med tanke på vad man får för pengarna, oftast ligger de runt 600 - 1200kr per styck vilket jag tycker är rimligt då dom är tidlösa och användbara under en lång tid.
 
I alla fall, denna väska har jag inte haft ekonomi till att spontanköpa under våren då jag har prioriterat andra grejer, sen har jag känt att behovet av den egentligen inte har varit särskilt stort. I början av sommaren när reorna kom igång så sänktes väskan med 300kr men fortfarande tvekade jag. Väskan sålde slut i både Borlänge och Falun och en dag när jag står på jobbet i slutet av juli fick jag ett mejl från Åhlens där de gick ut med att samtliga reaprodukter nu sänktes med ytterligare 30 - 50%. Panik. Jag kunde nu få en fantastiskt perfekt väska jag suktat efter i ett halvår för mindre än halva ursprungspriset. Så fort jag kom hem undersökte jag vart jag kunde få tag på denna perfektion men när den var slut i lager i alla närliggande butiker i Dalarna så hette min sista utväg Daniel. Jag tvingade min käre bror att springa in på Åhlens i Linköping för att köpa denna skapelse till mig. Lyckan var total. 
 
Detta skedde för 4 veckor sedan. Jag har nu äntligen fått den i mina ägor och jag är ta mig fan kär på riktigt, den är finare än vad jag minns den. Ibland är det värt att vänta.