"Schysst röv"

Jag är inte speciellt rädd för att bli dömd av pojkar, inte alls lika rädd som jag är för att bli dömd av en annan tjej. Vi flickor har en förmåga att jämföra oss med varandra, vi dömer varandra, drar ner varandra och konstigt nog vill vi vara så jävla mycket bättre än alla andra. Vi frågar oss själva som singlar hur andra, fulare tjejer kan ha pojkvän men inte vi. Vi frågar oss själva varför slampor till tjejer får ligga men inte vi. Vi frågar oss själva hur andra tjejer tänkte när de klädde sig på morgonen och konstaterar att vi själva är bra mycket snyggare. 
 
Jag börjar bara tröttna på hur vi dömer och äcklas av andra tjejer bara för att dom är annorlunda en själv. Vi råkar vara dubbelmoral i levande form. Vi vill gärna ha vänner av det kvinnliga könet, men samtidigt ser vi alla tjejer som våra största fiender. Vi har så fruktansvärt svårt för att glädjas över andras lycka, vi har så fruktansvärt svårt för tjejer som vågar göra det vi själva inte vågar. Samtidigt som vi snackar skit om pojkar och säger att de är svin, så är flickor så jävla mycket värre. Pojkar blir svin i den bemärkelsen att de inte förstår hur vi tänker alla gånger, och det är i dom situationerna vi känner samhörighet med andra tjejer. Men utöver det så är det majoriteten tjejer som sprider rykten, som snackar skit om en, som ger en sneda blickar, som dömer en för hur många man har haft sex med, som dömer en för ens klädstil, som äcklas av ens sexuella läggning, som dömer en efter vilka man umgås med. 
 
Istället för att tycka att någon är konstig bara för att hon kommer i långa, blommiga kjolar, en hatt på sne och ett ansikte fullt av piercingar, varför inte tycka att hon bara är jävligt cool som vågar stå ut.

Istället för att äcklas av en annan tjej pga antalet sexpartners hon har haft och kalla henne fula saker bakom hennes rygg, varför inte bara tycka att hon är jävligt skön som vågar. 

Istället för att sprida rykten om en annan flicka, varför inte bara tänka på hur man själv hade känt om någon gjorde likadant mot en själv.
 
Istället för att äcklas av en annan tjejs sexuella läggning, varför inte bara glädjas över att hon har hittat sig själv och vågar stå för det. 
 
Istället för att vara så jävla elaka och ge varandra bitchblickar, varför inte bara vara så jävla snälla?

Jag menar, hur ska kvinnan lyckas få ta större plats i samhället om inte ens vi flickor kan styrka och stötta varandra? 
 
Kommentarer
Postat av: putte

High five

Svar: *high five*
Emma Emanuelsson

2013-08-29 @ 21:09:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback