Göransson uttrycker sin kärlek för litteraturhistoria

"Den där jävla David Hume har jag lust att slänga in i en vägg."

remember ...

 

Göteborgs rapé & sällskapsspel

Igår fick jag äntligen träffa min andra halva. (♥) Vi tog igen en massa missad tid, tryckte pizzaAmerican Take Away, spelade sällskapsspel tillsammans med två pojkar och brummade bil. Idag trippar jag runt i dom skönaste tights jag någonsin ägt (129kr på Vero Moda! köp köp), lortigt hår och huvudvärk. Nu ropar matteboken på mig, önska mig lycka till! 

 

Babel ♥

Precis som en riktigt bra serie är det svårt att göra en andra platta som håller samma nivå som den första. Mina förväntningar var riktigt höga på Mumford&Sons nya platta efter att ha hört några nya låtar på Peace&Love i somras. Det tar tid att lyssna in sig på ny musik men efter en del tid kan jag nog bara konstatera att de ännu en gång har lyckats, Mumford och hans söner. Jag vågar inte säga att Babel är bättre än Sigh No More, kanske blir den det efter ännu lite mer tid. Men bra är den, ruskigt bra. I vilket fall så bugar och bockar jag, säger tack till ännu ett par musikorgasmer och fortsätter njuta av mina favoritmän. Tack! 
 


Ghosts That We Knew - Ett guldkorn

som en taggatråd runt ett lamm

Ena dagen tittar jag på film med en fin människa, en annan sitter jag på rektorns kontor och gråter och en tredje så tok-pluggar jag tills huvudet värker. För tillfället känns livet lite kaotiskt, lite obekvämt och ledsamt. Det känns som jag kommer längre och längre ifrån mig själv och jag har ännu en gång lyckats hamna i ett grått nät fullt av krav, tårar, prestation och ångest. 

Hemma från Stockholm

Igår kom jag hem från Stockholm, halvt död och ont i varenda muskel. Just trött och ont har varit ledord under våra dagar i huvudstaden. Vi gjorde ett fascinerande besök på riksdagen och hade skönaste guiden på Avanza Bank med ruffsigt hår, rosa skjorta, gröna hängslen och ett sjukligt överskott på energi. Vi har frusit på stadion tillsammans med flera hundra andra elever, kört rullstolsrace, hoppat höjdhopp och haft läskebacksklättring. Vi har skrattat tills magen krampat, tryckt onyttigheter, sovit alldeles för lite och sprungit vilse på T-centralen. Vi har sprungit på stan, ätit en himla massa mat och kanske till och med kommit varandra ännu närmare. Det var 3 fina dagar tillsammans med världens bästa klass, men nog fan är det skönt å vara hemma igen! Stockholm

 
Nu bär det av till Stockholm tillsammans med skolans alla tvåor! Vi ska besöka riksdagen, träffa kattmördare, gå på stan och köra rullstolsracestadion. Jag är åter hemma igen på fredag så vi hörs då. Ta hand om er så länge! ♥

Ellie Goulding - bra jävla skit

 
Ni får lite fin musik att lyssna på medan jag går ut och käkar middag med ett födelsedagsbarn och två mycket trevliga pojkar. Njut nu kompisar! 

scorettBlev ägare till ett par nya skor idag! Mycket fina, mycket glad Emma.

.

Jag orkar inte mer. Jag orkar verkligen inte. 

it's saturdayismen

"så många kids idag som inte vet sitt eget väl
ingen har sagt till dom att dom kan äga hela världen
bara dom har ryggen rak och håller fast vid sin sak
och blir dom trampade på så ska dom trampa tillbaka"

KOLLA EK11A, DEN ÄR SVART!Woho! Kolla vilken fin mackapär som ramlade ner i brevlådan min idag! Helvete vad jag ska räkna matte nu. 

"det löste sig"

Jag slänger jackan och väskan på golvet, slår mig ner i korgstolen och drar upp fötterna, precis som om jag vore hemma. Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga men jag berättade om helgen som varit, sa att jag fortfarande kände mig glad efter den även fast det var 4 dagar sedan. Ibland är det så, får man vara riktigt glad under ett par dagar, då kan man leva på den glädjen i flera dagar efteråt även fast det blir vardagsgrått igen.

Jag vet inte riktigt om vi pratade om något vettigt efter det, vi pratade mest om det jag grubblat på den gångna veckan, om dom beslut och val som väntar. Men det är skönt att någon lyssnar, lyssnar på det som andra kanske ser som småsaker men som i min värld är ganska stora. Jag är bara så himla less på att vara vuxen. 

Kanske handlar det om ren rädsla för något jag ännu inte känner till. Kanske handlar det om rädslan över att ha kontroll över något jag ännu inte har facit på. Jag är trött på att behöva tänka framåt hela tiden, jag är så trött på att allt är så allvarligt och seriöst. 

Jag vill gå i femte klass igen, då man spelade fotboll med klassen och klassföreståndaren på rasterna, då ens största oro i livet var vilka kompisar man skulle hamna i samma klass som på högstadiet. I femte klass där olikfärgade överstrykningspennor och klistermärken var betyget på ens prestation.

Man måste genomlida svåra stunder i livet för att senare få facit. Det bästa med facit är att rubriken alltid lyder ”det löste sig”. Det värsta är att, när man senare möter på nya problem så har man glömt bort det. Jag kom inte i samma klass på högstadiet som alla dom kompisar jag skrivit på den lilla papperslappen i sexan, men det blev bra ändå. Jag hade inte MVG i alla ämnen när jag gick ur nian, ändå kom jag in på gymnasiet. Jag chansade och började ettan med helt nya människor i en annan stad, och likt fan löste sig det också.

Vad jag än gör, kommer allt lösa sig till slut. Det är bara vägen dit som skiljer sig. 

världens bästa mormor

Att svänga förbi mormor efter skolan för att sitta vid köksbordet och prata och käka Rollo tillsammans ett par timmar är så fruktansvärt fint. ♥

Festivalminnen med Dada

 
 
Jag hade precis hällt i mig ett par cider och någon lite för stark morgangrogg borta på en sunkig camping. Jag och en bästa vän halvsprang den där sträckan mellan campingen och området som varje år känns så fruktansvärt lång. Solen sken över ett festivalfyllt Borlänge och upp sprang vi på Jussi Björlings väg, taggade till tusen inför årets första spelning och där, just precis där när vi skyndar oss så gott vi kan, hör vi, ”Let’s go play in the water, you can borrow my rolling stone t-shirt”. Lyckoruset spred sig i kroppen på mig, ett skrik yttrade sig och händerna åkte upp i luften. Damn, vi missade Dada Lifes i särklass bästa låt, men fan så lycklig jag var ändå. Så fruktansvärt lycklig. 


evigt tacksam

Oh my God (!), jag har inte kunnat logga in på en veckas tid och jag har varit uppriktigt orolig och ledsen. Haft sådan abstinens att jag skrivit blogginlägg i Word. Så tack och bock till Blogg.se som räddade mig ur denna mardröm. I'm back. 

Vissa människor tycker jag så mycket om att det gör ont i mig. ♥

min fina helg

I fredags shottade jag Morgan och käkade korv med en hel drös fina vänner på en fin flickas 18-års fest ute i skogen. I går, lördag, ja då var det GGS som väntade och det blev då en för jäkla fin kväll. Med ett par favoriter satt vi ute på min altan, lyssnade på musik, drack groggar och hade chipskrig innan vi traskade bort till bussen. Min kväll i Falun tillbringade jag till största delen med två fruktansvärt omtyckta pojkar, sprang ifrån poliser, kramades med min finaste vän och deeptalkade som man i vanlig ordning alltid gör på fyllan. Klockan två inatt stod jag dessutom framför spisen och lagade mig pasta carbonara som jag åt lite halvsovandes framför ett avsnitt O.C.

Världens bästa vänner har jag då iaf ♥

Idag väntar pizza, choklad och O.C. Imon är jag ledig och jag tackar gudarna för det. 

vänner ♥

Det har nog aldrig tidigare betytt så mycket att bli kallad kompis.