i påsarna från Stockholm

Med mig hem från Stockholm fick jag en efterlängtad militärjacka (♥), ett par nya Converse samt en fin stickad tröja lagom till hösten! Jag är nöjd, mer än nöjd. 


felsjö

Igår besökte jag Rättvik tillsammans med två fina flickor. Det var en mycket trevlig dag, så länge den varade. Jag tog mitt första dopp för i år, vi åkte trampbåt med ett gäng sliriga pojkar, drack cider i solen och klämde en god Calzone med extra bea. Jag fick kramar av sociala främlingar på stationen och jag förundrades över underbara busschaufförer som med god min skjussade mig till resecentrum även fast sista stoppet var i stan. 

huvudstaden

Denna helg har jag tillbringat tillsammans med min moster i Sveriges huvudstad! Vi har besökt Fjäderholmarna, vi har shoppat, hängt på Gröna Lund och mycket riktigt blivit tv-kändisar på Sommarkrysset. Vi har hängt på klipporna i solen, ätit en himla massa god mat, glass och godis, gått tills fötterna värkt och kanske det roligaste av allt ... poserat i ihåliga ekar. 


en Emanuelsson med dreadsJag tycker om dom två dekorerade toviga hårslingorna jag har i håret mitt. En Emanuelsson med dreads, det trodde man väl aldrig. Men jag bugar, bockar och säger tack till Ule!

lycklig

Jag undrar om jag någonsin igen kommer vara sådär genuint, äkta lycklig. Om inte ens ett sommarlov kunde ställa saker till rätta, när ska det då vända? 

hejdå ♥

Idag sa jag hejdå till det hus som från början var en rutten sommarstuga. Det hus som min morfar totalrenoverade och byggde om. Det hus som var min morfars livsverk.

Jag har sagt hejdå till Rämshyttan, det ställe jag tillbringat varenda högtid, varenda sommar på, sedan jag föddes för 17 år sedan. Jag har sagt hejdå till det ställe som gett mig minnen för livet, det stället som har varit mitt andra hem. 

Det var med tårar som jag gick ett sista varv i de tomma rummen med ekande väggar idag. Det gör så ont att åka ifrån denna byggnad där mängder av morfars kärlek, energi och drömmar sitter ingrott i väggarna. Det var morfars livsverk, det var som morfar i materiell form. ♥
ljusglimtar i Särna

Särna må vara ett urtråkigt ställe som många gånger ger mig ångest. Men det är när man har tre söta småbarn springandes runt fötterna på en och en liten tremånaders bebis att gulla med som livet här uppe känns en aning lättare. Eller då man sörplar vin på fasters altan innan vi buggar tillsammans på gräsmattan till dansbandsmusik för att senare cykla bort till parken på gamla gubbcyklar. Eller möjligtvis då mina favorithundar slåss om min uppmärksamhet där jag sitter på knä på golvet och bara vill krama sönder dom båda. ♥

Men ja, tiden emellan dessa ljusglimtar är fruktansvärd. Fruktansvärd

ingen annan individ i samma universum

Jag kan nog inte räkna på fingrarna hur många gånger jag suttit om kvällarna med tankar likt ett trassligt garnnystan och undrat varför människor är av sådan art som är beroende av andra. Jag önskar så djupt att jag vore självständig på alla plan, att jag bara behövde mig själv för att må bra.

För samtidigt som den där känslan av kärlek och samhörighet till sina närmaste gör en otroligt lycklig och hel, skrämmer det mig så fruktansvärt. Det skrämmer mig att människor förutom mig själv näst intill vet allting om mig. Det skrämmer mig att människor runt omkring mig kan påverka mig så djävulskt rent emotionellt, att månader, kanske till och med år, kan bli förstörda just av kärleken till en annan människa. 

För hur det än är, så står vi alltid ensamma kvar till slut. Vi är ensamma varelser med tankar och känslor som ingen annan individ i samma universum kan förstå. Vi är ensamma varelser med egna liv där våra handlingar alltid kommer påverka oss själva.

Så varför är vi så beroende av varandra? Och hur i helvete kan vi tycka att det är värt att hänga upp så stora delar av vårat eget liv på andra människor? På människor som aldrig någonsin kommer förstå. 

Det skrämmer mig. 

mänskligt beteende är ologiskt

Varför tycker man om människor som gör en ledsen, som får en att känna sig liten? Varför känns det som om hjärta och hjärna många gånger är fiender och kämpar mot varandra? Jag står fast vid att människor är märkliga varelser, inklusive mig själv. 

förstörd

Det är nyfikenheten som förstör barnen och kanske är jag förstörd för ganska lång tid framöver.

campingsemester och matkoma

I onsdags bar det iväg till Leksand för en liten campingsemester med ett gäng vänner. Där hade vi löjlig tur med vädret, det virkades dreads, dracks en del cider och groggar, käkades en massa mat och onyttigheter, vi lyssnade på bra musik, skrattade tills magarna värkte och sov lite för få timmar i tält. 

Idag begav vi oss hemmåt och väl hemma var det bara att svida om och dra sig mot Falun och Hosjö hem till världens bästa Julia. Där samlades klassen och åt en himla massa god mat tillsammans. Det var grillat, såser i olika dess slag, potatisklyftor, sallad och kanske det bästa av allt, Elins underbara kakor

Efter dessa dagar slår det mig ännu en gång hur underbara människor jag umgås med ♥ 

Nu väntar dock min efterlängtade jävla säng, en himla massa timmars sömn men först ett avsnitt av min tillfälliga drog Veronica Mars. en sanning serverad på silverfat

"Har du dålig självkänsla?" 

Du hade precis frågat om du skulle skjussa mig hem på min cykel, jag vägrade och insisterade på att vi skulle gå. Vi var påväg hem till mig, klockan var mitt i natten och vi båda var en aning runda under fötterna. Jag mådde bra, det kändes en aning konstigt, men kul, det hade varit en bra kväll. 

"Öh, eeh ...jag jobbar på det" blev mitt svar. Jag blev en aning ställd, kände mig nästan lite "tagen på sängen" om ni förstår vad jag menar. Ingen har någonsin frågat mig så ärligt, så rakt ut. Men det är ju lite så du fungerar också, du är ju inte dirket känd för att gå som katten runt het gröt, rakt på sak, ärligt utan krångel är mer din grej. 

"Hade du haft lika bra självkänsla som du har självförtroende hade du varit oövervinnerlig" fick jag höra av en mycket klok människa veckan efter. Jag nickade då lite lätt, log och sa "jag vet"

Jag har ett självförtroende från högre makter, jag vet att jag kan göra vad jag vill så länge jag bestämt mig för det. Jag skulle aldrig någonsin igen tvivla på min förmåga att lyckas och nå mina mål, uppfylla mina drömmar. Jag vet så väl att jag som ensam människa kan förändra vad jag vill, av ren envishet och vilja. Två egenskaper jag är evigt tacksam över att jag har.

Jag önskar så djupt att jag den där natten påväg hem från stan istället kunde svarat "nej det har jag inte, jag älskar mig själv, ingen skulle kunna trampa på mig". Jag vet inte om du såg igenom mig, kände av det eller om du bara chansade och trodde att jag var som alla andra osäkra tonårsstackare. Du prickade i vilket fall som helst helt rätt och jag kände mig rätt liten då du precis lyckats avslöja en av mina största svagheter och där gick jag, bredvid människan som har bland det största egot på planeten Jorden. 

I vårat ganska vidriga prestigefyllda samhälle vi lever i idag, så känns det ganska tabuartat att ha dålig självkänsla. Det krävs nog en del för att kunna erkänna både för sig själv och för andra. Kanske uppfattas man som svag så fort man utlämnar något liknande. Men, förutom att föra mina gener vidare, tjäna pengar och vara kär så är ett av mina mål att bli just oövervinnerlig. Då självförtroende och självkänsla ligger på samma nivå. Jag har, till skillnad från många andra, en rätt stor fördel. För ni vet ju att jag har min vilja, min envishet, mitt självförtroende att tacka för att jag en dag kommer stå där, oövervinnerlig. 


gårdagen var fin, mycket fin

Att först bränna sig i solen i en väns trädgård och senare äta god glass tillsammans på Maxim och bestämma sig för en lång cykeltur till andra sidan stan genom oupptäckta kvarter. Det är när man plankar in på "kul i juli" fast man inte behöver, när man ser solen gå ner på en brygga vid älven med världens bästa och när man flinar åt dansbandsmusik och delar på en grillad korv som jag får sommarens första äkta sommarfeelings. Tack. ♥


kaosat camp och minttushottar

Och där var den veckan över. Fred&Kärlek, Peace&Love. Kan tyvärr inte säga att jag är överdrivet imponerad av den gågna veckan med tanke på tidigare år men jag tänkte summera den, både det positiva och det negativa.

Det har regnat, jag har skakat av kyla men i vissa stunder svettats i solen. Lera har varit ett av ledorden på campingen och jag har fått se baksidan av campinglivet på festival och känt mig lite extra tacksam över min sköna 120 säng. Vi har suttit under presenning när regnet öst ner, jag har tryckt i mig både godaste Calzonen med bearnaisesås någonsin och jag har käkat mer Billys panpizza än jag sammanlagt gjort under dom 10 senaste åren.  Jag har känt på känslan av att vara vaken i två dygn utan sömn, jag har sett nya sidor hos nära vänner och ännu en gång skakat på huvudet åt kärlek och vänskap och undrat varför det är så himla komplicerat. Jag har tagit minttushottar under en spelning med duktiga Veronica Maggio, dansat tillsammans med en bästa vän till Dada Life och klivit innanför dörren hos en vän klockan 6 på morgonen. Jag har hunnit fälla ett par tårar, gömt groggar i buskarna och campet vårat har mer eller mindre kaosat under veckan. Icke att förglömma dom kalla kötbullarna jag åt med bearnaisesås till fyllemat i Malins kök här om dan, helt underbart. Jag har dessutom blivit överväldigad och tårögd när mina män i Mumford&Sons klev upp på festivalens största scen och jag kan med handen på hjärtat säga att det är det största jag hittills varit med om. ♥ Vi har dessutom, för att citera världens bästa Ebba, "skapat fred på jorden" under Skrillex spelning där vi lyckades få igång en jäkla massa människor att fucka ur tillsammans med oss tills svetten rann och kläderna låg på backen. Känslan av att vara hög på livet är oslagbar.

Annars fick Den Svenska Björnstammen pris för sämsta spelning under hela P&L och Rihanna, ja det var då endast pinsamt. Tycker det är synd när människor tappar fotfästet om jorden. 

Jag tackar mina vänner för denna vecka och hoppas på Eminem som headline nästa år! Och kanske lite mer sol och lite mindre regn ...