Grekland - Rhodos - Ialyssos

Rhodos, en ö tillhörande Grekland med vit och blå flagga. Nyligen hemkommen där ifrån, närmare bestämt Ialyssos på Rhodos kust, efter en vecka med sol och värme. Jag har ätit en himla massa Magnum Double Caramel, en jäkla massa tzatziki och druckit litervis med vatten. Jag har dränkt kroppen i solskyddsfaktor 50, extra vattenfast framtagen till barn varenda dag och lyckats klara mig från större brännskador under veckan. Vi har solat, badat, läst och sovit. Vi har hyrt ett par mopeder för att åka iväg längst Rhodos kust för att göra ett första stopp på grekernas egen marknad innan vi stannade till på två olika stränder för att mot kvällen åka hem igen igenom dom allra mysigaste byarna på Rhodos. Vi har dessutom besökt Rhodos gamla stad och gått svettandes genom mysiga gränder, fightats med dryga inkastare samt shoppat finaste drömfångaren. 

Det är otroligt fint att ena stunden ligga och stäckläsa en bra bok i solstolen för att sedan ligga på vattenytan i medelhavet med snorkel och cyklop. Det är riktigt fint att sitta bakpå en moped och se fina stränder, ett turkost hav och stora holtellkomplex passera förbi framför näsan på en. Att dessutom kunna skratta tills magen värker tillsammans med dom två viktigaste personerna i mitt liv, mina päron till ära, är även det fruktansvärt jävla fint.

Jag kan dock inte låta bli att längta. Att längta hem. För det är när termometern fortfarande visar 37 grader celsius klockan nio på kvällen långt efter att solen gått ner, som jag inte kan låta bli att längta efter tajta jeans och skinnjackor i ett svalt Sverige. Kort sagt - jag är inte gjord för 45 graders värme i stekande sol och jag tycker inte om att vara svettig (och hatar allt vad sommarkläder heter). För på vägen hem kan jag inte annat än att konstatera att jag nog aldrig kommer trivas lika bra i något annat land som jag gör i allas vårat Sverige. 

Men det var en fin resa, det var det. ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback