vill alltid vara ung

Det är så himla himla fint att hoppa hopprep mitt i Bergströms Galleria tillsammans med sin mentor och sam-lärare, att käka kanelbullar framför Mean Girls, hälla i sig Captain Morgan och jägershottar för att senare smyga in på krogen. Gosh, jag vill aldrig växa upp. 

falun ♥

Det är en speciell känsla som infinner sig när man kliver av en 254:a på Östra Hamngatan med en tygpåse i handen och Johan Alander i öronen. Efter varje lov så inser jag hur mycket jag tycker om att vistas i Falun när jag går där förbi alla busshållsplatser och morgontrötta människor och småler för mig själv. Falun är bra och jag har aldrig ångrat mitt gymnasieval. Jag trivs där, jag trivs.

"du är din största fiende"

Jag ska berätta något för er, erkänna något. Jag ska göra ett första försök till att riva en fasad. Jag är nog mest bara förvånad över att det inte kommit ut tidigare.

Jag är så jävla trött på att vara duktig. 

Kanske har jag blivit så fruktansvärt hjärntvättad sen jag var en liten kid av att jag är så jävla duktig att jag idag har så svårt att inte vara just duktig. Jag lever med människor som hela tiden tror bättre om mig än vad jag egentligen är. Jag älskar människor som egentligen inte alls vet vem jag är. Jag träffar varenda dag människor som förväntar sig, och förväntar sig, och förväntar sig ännu mer av mig när jag i själva verket vill släppa allt och vara så himla ... oduktig. 

En bästa vän frågade mig här om kvällen när vi satt ute i mörkret och pratade om sådant bästa vänner brukar prata om, "om du fick välja, skulle du vilja ha skit bra betyg men må svin kasst, eller ha halvbra betyg men må som en kung?". Hur hjärntvättad är man inte när man svarar att betyg är viktigare än sitt eget välmående? För det var just det jag gjorde. "Du är din största fiende Emma", sa en annan klok människa åt mig.

Jag vet inte om jag bara tröttnat för stunden och vill göra uppror, sätta mig på tvären och vara allmänt tonårsdryg just för att jag aldrig riktigt fått göra det, om jag är i någon sorts identitetskris och tappat bort mig själv, eller om jag bara tröttnat, tröttnat på riktigt. 

Jag vet bara att jag skulle vilja kunna rycka på axlarna åt ett G, vara tillräckligt stark att jag kunde bråka med mina föräldrar när jag tycker dom gör fel, kunna ha en tredagarsfylla och tycka det är alldeles underbart, eller kunna proppa snus under läppen utan att tycka synd om min kropp. Jag vet bara att jag önskar att mina vidriga spärrar var som bortblåsta och att jag slutade vara så himla rädd. Att jag slutade vara så himla duktig. 

Jag vill bara att ni ska veta att det många gånger inte alls står duktiga, felfria och lyckliga människor bakom bra betyg. Kanske är det ofta dom som mår sämst, kanske är det ofta dom som är osäkrast och svagast. Titta bara på vad det blev av mig. 

fuck life

Jag kan inte sticka under stolen med att jag längtar efter onsdagens kommande skolstart. Jag längtar efter att sitta på bussen påväg till Falun med morgonsolen i ögonen. Att kunna gömma sig bakom rutiner, klasskamrater och skoluppgifter känns just nu bara så fruktansvärt skönt. Men jag är rädd. Säger jag något annat så ljuger jag så hårt att tungan börjar skifta i blått. Det skrämmer mig att jag tröttnat så hårt på att ta hand om mig själv och jag börjar bli orolig att den här hösten kommer likna något kallat våren 2012. 

Captain Morgan, du är varmt välkommen! 

en resa likt Balder

Det har varit en resa likt Balder på Liseberg. Kan kort sammanfatta den med fiske, blåbär, mygg, dass, telefoner utan täckning, skratt, lite ledsna miner, mat, kortspel och världens finaste vän. ♥

För övrigt, man blir tokig i Norrland. i am who i am

Man kan inte vara alla till lags. Men lite respekt för den man är skulle jag tacka för. 
Jag kämpar faktiskt här. Jag kämpar för att först å främst vara mig själv till lags.
Så länge jag respekterar er, vill jag ha lite respekt tillbaka. 
Just för att jag aldrig någonsin kommer bli som ni önskar.

Tack på förhand. 


and off we go again

Myggmedel, luftmadrass, bikini och tjocktröjor är nerpackat. Vi har bunkrat upp med nybakta muffins och kakor till pojkarna och ja, jag har besökt en riktig toalett för sista gången på 4 dagar. Det bär iväg 50 mil upp i landet till skogen med tre fina vänner ett par dagar och jag kan inte annat än att se fram emot det. Vi hörs i slutet av veckan, ha det bra kompisar och njut av sista veckan sommarlov! ♥

johan alander

Johan Alander är en mycket begåvad man. En mycket begåvad man. 
 

ännu mera nyttvinröda jeans - perfekt svart skjorta - fräknar&solblekt hår 

pall

Måste bara visa er en ny favoritmöbel i rummet mitt! Nämligen min gammelmormors gamla sypall som mormor inte längre hade plats för när hon flyttade in till stan. Mor min hjälpte mig måla den svart då den var björkfärgad innan och tadaa! Tycker den är superfin och den passar ypperligt här inne.


......

- Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. 

nytt!Big Pony Collection by Ralph Lauren. ♥

Grekland - Rhodos - Ialyssos

Rhodos, en ö tillhörande Grekland med vit och blå flagga. Nyligen hemkommen där ifrån, närmare bestämt Ialyssos på Rhodos kust, efter en vecka med sol och värme. Jag har ätit en himla massa Magnum Double Caramel, en jäkla massa tzatziki och druckit litervis med vatten. Jag har dränkt kroppen i solskyddsfaktor 50, extra vattenfast framtagen till barn varenda dag och lyckats klara mig från större brännskador under veckan. Vi har solat, badat, läst och sovit. Vi har hyrt ett par mopeder för att åka iväg längst Rhodos kust för att göra ett första stopp på grekernas egen marknad innan vi stannade till på två olika stränder för att mot kvällen åka hem igen igenom dom allra mysigaste byarna på Rhodos. Vi har dessutom besökt Rhodos gamla stad och gått svettandes genom mysiga gränder, fightats med dryga inkastare samt shoppat finaste drömfångaren. 

Det är otroligt fint att ena stunden ligga och stäckläsa en bra bok i solstolen för att sedan ligga på vattenytan i medelhavet med snorkel och cyklop. Det är riktigt fint att sitta bakpå en moped och se fina stränder, ett turkost hav och stora holtellkomplex passera förbi framför näsan på en. Att dessutom kunna skratta tills magen värker tillsammans med dom två viktigaste personerna i mitt liv, mina päron till ära, är även det fruktansvärt jävla fint.

Jag kan dock inte låta bli att längta. Att längta hem. För det är när termometern fortfarande visar 37 grader celsius klockan nio på kvällen långt efter att solen gått ner, som jag inte kan låta bli att längta efter tajta jeans och skinnjackor i ett svalt Sverige. Kort sagt - jag är inte gjord för 45 graders värme i stekande sol och jag tycker inte om att vara svettig (och hatar allt vad sommarkläder heter). För på vägen hem kan jag inte annat än att konstatera att jag nog aldrig kommer trivas lika bra i något annat land som jag gör i allas vårat Sverige. 

Men det var en fin resa, det var det. ♥

Bye Sweden and hello Greece

Nu bär det av till Rhodos mina vänner! Vi hörs om en vecka, va rädd om er. ♥