sammanfattning av år 2011

I Januari började jag min sista termin i grundskolan, nionde klass. Jag kan inte påstå att det var den lyckligaste tiden i mitt liv, jag var så skoltrött och satt på sådan ångest att det knappt fanns ord för det och utöver det kämpade jag på med läkarbesök, antibiotikatabletter och salvor åt min hemska akne. Under Maj hamnade jag i en ännu djupare svacka som jag näst intill längtat efter skulle komma. Jag fällde många tårar och var psykiskt förstörd men det tillsammans med en himla massa tid var det som behövdes för att jag idag ska kunna känna mig fri och lycklig.

I Juni klarnade saker, livet började kännas himla mycket lättare. Tillsammans med klassen övernattade vi hos våran mentor, grillade, körde 5-kamp och snackade skit framför en eld vid långsjön. Vi åkte en dag till Stockholm för shopping och Gröna Lund, vi klädde oss fina och gick på den överskattade balen och till sist ägde skolavslutningen i Stora Tuna Kyrka rum och tårarna rann. Jag fick mig ett kuvert med fina betyg och jag kramade fina 9F-are hejdå. Det jag då inte visste var att jag hade dom 10 finaste veckorna någonsin framför mig.

Under sommaren umgicks jag med dom finaste människorna jag vet. Jag fick se min bror ta studenten tillsammans med hela tjocka släkten, jag och Ebba sprang runt på Falukalaset och vann 2kg toblerone, jag höll till i parker med mina favoritflickor och åt glass efter glass och en himla massa kladdkaka. Vi tillbringade många kvällar ute på altanen under filtar lyssnandes på musik och jag hade några av sommarens bästa dagar i Särna tillsammans med Ebba & Amanda. Jag tillbringade ett par dagar i Rättvik under CCW, med fina människor trängdes vi i en epa och hamnade i en stuga mitt ute i skogen. Vi badade, gick mil för att få oss lite pizza i magen, skrattade och mådde allmänt bra. Icke att förglömma årets bästa vecka, Peace&Love. Jag fick lyssna på bra musik och se bra konserter med mina favoriter, jag fick dansa arslet av mig på campingen, proppa i mig allt vad kebab och ferarribilar heter, få värmeslag och blodsockerfall och dränka ansiktet i solskyddsfaktor.

Sommaren avslutade jag med ett par dagar ute i Ebbas stuga, en konsert med Björn Rosenström i Säter och till sist Granny Goes Street i Falun där i början av september. Fint.

Jag lämnade min fina sommar bakom mig i slutet av Augusti för att börja gymnasiet. Ny stad, ny skola, ny klass och nya lärare. EK1a var trögstartade men såhär nu i December kan jag säga att jag går i en klass med mycket fina flickor, på en skola med väldigt bra lärare och visst har jag allt den bästa mentorn mågonsin.

Dock har jag ju insett att lycka inte kan hålla i sig för jämnan utan motgångar så i slutet av September vände det, rätt rejält. Jag blev sjuk, låg i fyrtio graders feber i över en veckas tid samtidigt som jag bodde hemma hos min mormor och morfar för att se min morfars sista vecka i livet. Beslutet om att flytta dit under den veckan kan vara det bästa beslutet jag tagit under året, men jag kan lova er att det tär på en 16-årings flickas kropp och psyke att se sin största förebild, sin egen morfar, lämna en, speciellt då man har en kroppstemperatur på fyrtio grader och inte orkar annat än att sova. Jag var hemma från skolan i tre veckor under denna period. Jag gjorde tappra försök att bege mig till skolan men klarade inte ens av en 40 minuter lång mattelektion utan tårar. Jag klarade inte ens av att gå till bussen.

Hösten har varit minst sagt jobbig och jag har många gånger frågat mig själv om det någonsin kommer kännas bra igen. Jag kan idag säga att ja, det kommer kännas bra till slut, men jag kommer aldrig bli hel igen.

Jag är otroligt tacksam över alla dom människor jag fått träffa under året. Folk som gör mig så djävulskt lycklig, som får mig att skratta genom dagarna och som får mig att må så in i helvete bra. Att jag dock förlorade en av dom mest värdefulla människorna i mitt liv kan ingenting ersätta och jag ljuger om jag säger annat än att det har varit och är lätt.

Tack till alla underbara människor som gjort mitt år till det bästa och morfar ...
jag saknar dig. ♥

 

min vecka

Jag har hittills denna vecka legat och glott i soffan i väntan på att bli frisk. Blivit rastlös till tusen och tackat gudarna när jag fick besöka kupolen och komma hem med en ny kavaj. Tillsammans med mamma har jag fyndat både nytt överkast och täcke åt sängen min och i onsdags firade vi lill-lördag en smula hos Jim med fint folk. Torsdagskvällen och natten har jag tillbringat med glada pojkar, sörplat jäst vindruvssaft i soffan, delat ut Borlänge Tidning vid halv fyra på natten och trängts tre stycken i en lite för liten 120 säng. Efter knappt fyra timmars sömn och gårdagens smink begav jag mig till kupolen för att käka frukost på donken och snacka skit med Amanda.

Imorgon väntar årets sista dag och även fast jag mår som jag mår idag, längtar jag.

en julafton utan dig

Jag vet inte, men för tillfället känns livet lite småjobbigt.

Jag har upplevt min hittills jobbigaste jul och jag är nu glad över att den är över. Jag inledde den med fjäderlätta tårar och ångest och jag återvände till det hus jag inte vistats i sen den där dagen i oktober, då jag smekte dig på kinden där du låg i din allra djupaste sömn. ♥

Att jag nu ligger här med både feber, huvudvärk, halsont och en smula hosta gör mig inte särskilt mycket lyckligare. Jag har lärt mig något den här hösten, jag har förstått hur mycket kropp och psyke hänger ihop. Jag har haft den jobbigaste hösten någonsin och det är nu allt börjar komma ikapp mig.

Jag vill ha ett nytt år, jag vill vara stark. Just nu är jag bara så in i helvete svag.
Ja, jag är svag. Det är precis vad jag är, svag.

mange makers coverEftersom vi redan ramlat in på det här med Mange Makers så fortsätter vi med bästa jävla covern av "Mange bjuder".

soltorgsfest

Ikväll mina vänner, ikväll är det jag och Ebba som fuckar ur!

mina senaste dagar

I torsdags stod Hagafest på schemat, för min del blev det en lyckad kväll. Vi började hemma hos Jim med ölspel, blåbärsgroggar och dans innan Flamingo väntade på oss med öppna armar. Där dansade jag arslet av mig innan jag tog sällskap med två pojkar hem från stan. Fredagen blev desto sämre. Som alltid sådär dagen efter. Jag proppade i mig allt ätbart jag kom över och drack vattenglas efter vattenglas. Den kvällen tittade jag på julkalendern, åt godis och läste böcker.

Igår var det dags för jul nr.1! Halva tjocka släkten kom hit enligt tradition och ja, det var kolkonätning, fruktsallad, julklappsutdelning, mattelektion med storebror, sällskapsspel och wii spelande med lilla kusinen. Fick mig minsan en del slantar och massa gott godis!

Idag, har jag pluggat spanska och glott på Musikhjälpen i ett x antal timmar.

 

läs det med en nypa saltDessa pojkar är genier.

nobel & lucia

I måndags stod Nobeldagen på schemat och idag var det Lucia & pepparkakshustävling som gällde. Kan nog säga att Nobeldagen var terminens roligaste dag. Vi sprang på stan efter 10-öringar, paraplyer och termometrar, vi löste uppgifter framför datorn gällande allt om fred, medicin, fysik och litteratur. Vi spelade in dom mest failade sångklippen ever och jag spelade Robinson Kruse på en öde ö, talandes danska. Kvällen till ära åt hela skolan buffé tillsammans, uppklädda och fina. Vi proppade i oss både kyckling, tzatsiki, kladdkaka, hallon och karameller som vi sedan motionerade ner med lite basket i klassrummet.

Idag började dagen med ett förjäkla hemskt men roligt luciatåg. Vi fortsatte med pepparkakshusbygge. Vi klistrade ihop lite pepparkaksdelar, strödde över lite pengar, bomull och godis, målade ett par dollartecken och slet in i det sista med en förjäkla ful bil. Vi sjöng allsång till "tänd ett ljus" och proppade som vanligt i oss allt sött vi kom över. Älskar att EK1a består av flickor lika matglada som mig. ♥
en oändligt stor äng

När man förlorar en av dom människorna man älskar mest på hela jorden så lovar jag er att man tror på allt som låter vackrare än verkligheten.

plugg

Detta måste vara den mest värdelösa helg sedan urminners tider.

UPDATE - den blev inte så tokig ändå. ♥

jag älskar erVille bara säga att ni är det bästa jag vet.

black and white part two

inte den här helgen

Länge sedan jag uppskattade en lugn helg såhär mycket som jag gör just nu. Att övningsköra för andra gången och komma upp i tvåans växel är roligt, det är kul att köra bil. Att sedan spendera ett par timmar med samhällskunskapsboken och känna att allt man läser fastnar känns otroligt skönt. Mysfaktorn ligger i att i soffan sörpla varm glögg och käka lussebullar framför tredje avsnittet av julkalendern. Nu väntar en kväll med fina fina Amanda och jag kan bara säga oj, vad det ska bli skönt att imorgon få vakna upp helt utan både ångest och huvudvärk. Att inte kasta bort hela dan åt att må dåligt utan istället fortsätta umgås med dom man faktiskt tycker om sådär jätte mycket med humöret på topp.

Det är kul att ränna runt, dampa lös till Skrillex, springa till nattbussen varenda lördagsnatt, få i sig lite för mycket av det goda, träffa nya människor och pussa på mina favoritflickor, men inte den här helgen.

bulletproofVad vore vår värld utan bra musik?

min senaste vecka

Jag introducerar mina lätta humörsvängningar inför klassen, vi proppar i oss pepparkaka efter pepparkaka under juridiklektionen tills vi får ont i magen, vi skrattar oss igenom dagarna och käkar kvarlämnat godis. Min käre far kommer hem med en Manchester United chokladkalender åt mig efter att jag pratat om gulliga tomtar och snötäckta hustak och jag har lyckats lura till mig en paketkalender av mamma, precis som när jag var liten ... Jag hinner även med att köpa mig ett par nya byxorLindex och för första gången någonsin sova över hos finaste Amanda. Igår kväll proppade vi i oss godis och snackade skit innan jag gjorde ett tappert försök till att sova på hennes soffa, det gick sådär. Annars har jag spenderat den största delen av mina vakna timmar denna vecka till att plugga juridik, spanska och en gnutta samhällskunskap. Jag tränar lite för lite och har lite för lite tid till att träffa min favoriter...